به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) طی سخنانی در جلسه اخلاق هفتگي جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) تهران، با اشاره به چالش دنياي غرب با نظام جمهوري اسلامي تصريح كرد: بزرگترين چالش آمريكا و استكبار جهاني با نظام ما در انديشه و جهان بيني اسلامي نهفته است.
وی با اشاره به دشمني تمام عيار آمريكا و استكبار جهاني نسبت به نظام اسلامی گفت: آمريكا تمام داراييهاي ملت ما را بعد از انقلاب بلوكه كرد و شاه را پناه داد و پس از پيروزي انقلاب براي مهار آن، گروهكهاي مختلف را به جان اين نظام نوپا انداخت و در این بین طرح كودتاي نوژه را اجرایی نمودند و هنگامی که از اين راهها به نتيجه نرسيدند، هشت سال جنگ را به ملت ما تحميل كردند.
حجت الاسلام و المسلمین نبویان ادامه داد: دنيا بعد از عصر رنسانس، جهان بيني مدرنِ سكولاريسم را به دنيا عرضه كرده است كه براساس اين جهانبيني ميخواهد دنيا را شكل بدهد ولي ملت ما با انقلاب اسلامي كل اين جهان بيني را به چالش كشيد و جهان بيني اسلامي را به دنيا عرضه كرد و غرب ديد كه بواسطه این انقلاب كل مباني خود را از دست خواهد داد، لذا از ابتداي انقلاب با تمامي قدرت به دشمني با اين ملت و نظام جمهوري اسلامي پرداخته است.
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در مورد تحريمهاي دشمنان عليه مردم و نظام جمهوري اسلامي و با اشاره به اظهارات اوباما که گفته است ما "تحريمهاي فلج كننده" عليه ايران تصويب كردهايم خاطرنشان کرد: كه اگر امداد وجود مبارك امام زمان(عج) و اخلاص مقام معظم رهبري(حفظه الله) كه خودش را فقط براي خداي متعال وقف كرده است، نباشد، اين تحريمها عليه ما وحشتناك است.
این پژوهشگر برتر و مدرس دانشگاه در ادامه با اشاره به قدرت جهان بيني اسلامي ابراز داشت: نخست وزير ژاپن به آقاي سعيد جليلي، دبير شوراي امنيت ملي گفته بود، « اينكه من رأي آوردم و نخست وزير شدم به اين دليل بود كه نزديك به 60 سال است كه آمريكا كشور ما را اشغال كرده است و در كشور ما هر كاري كه بخواهد انجام ميدهد. من به مردم وعده دادم كه اگر به من رأي بدهيد آمريكا را از اين كشور بيرون خواهم كرد ولي هر چقدر فكر ميكنم ميبينم نميتوانم اين كار را بكنم و مجبورم استعفاء بدهم» و اندكي نگذشت كه اين نخست وزير استعفاء داد. در حالي كه گارنر سفير آمريكا در عراق ميگفت: «آمدهايم كه بمانيم» ولي بعد از 9 سال مجبور شد از عراق برود، چون بارقهاي از انديشه اسلامي در عراق وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در تبيين جهانبيني و انديشه مدرن سكولاريسم اظهار داشت: سكولاريسم يعني گرايش به دنيا و دنيا گرايي؛ غربيها ميگويند كه اگر كل پديدههاي دنيا را داخل يك شكلي بگذاريم، رويكرد ديني، به اين پديدهها با رويكرد مدرن سكولار فرق دارد.
حجت الاسلام و المسلمین نبویان اضافه کرد: رويكرد ديني پديدههاي دنيا را در يك سر به مبدأ و در يك سر به معاد وصل ميكند مانند نزول باران از آسمان توسط خدا ولي در سكولاريسم ميگويند انديشه وقتي مدرن و جديد است، كه سكولار باشد و وقتي سكولار باشد بايد پديدههاي جهان از مبدأ و معاد جدا شوند و به طرفداران خودشان ميگويند كه دنيا گرا باشيد و دنيا را براساس خودِ دنيا تحليل كنيد و در تحليل پديدههاي جهان نيازي به مباني معرفت شناسي از جمله قرآن و تورات و انجيل نداريد.
وی در انتقاد از علوم دانشگاهي و نپرداختن آن ها به علوم انساني - اسلامي خاطر نشان كرد: آنچه كه ما در دانشگاهها به نام علوم به خورد جوانانمان ميدهيم، اكثر اين علوم ريشه سكولاريسم دارد و در بيشتر موارد ضد دين است. بعد از انقلاب حضرت امام(ره) دستور دادند كه علوم انساني دانشگاهها را اسلامي كنيد كه اساتيد رشتههاي گوناگون دانشگاهي به قم آمدند كه بعد از مدتي، روزي 15 ساعت روي اين موضوع بحث ميكردند، نتايج بحث را به شوراي انقلاب فرهنگي فرستادند كه شوراي انقلاب فرهنگي، كه دكتر سروش يكي از آنها بود، همه آن مباحث را دور ريختند و اعتنا نكردند.
وي افزود: مقام معظم رهبري در سال گذشته، در جلسه نخبگان در قم در مورد علوم انساني فرمودند: «من نظرم اين نيست كه علوم انساني موجود در دانشگاه غير مفيد است بلكه نظرم اين است كه علوم انساني موجود در دانشگاه مضرّ است براي جامعه.»
این دكترای فلسفه در معناي ديني كردن علوم نیز گفت: معناي اول اينست كه ما بايد به سراغ مباني علوم برويم و آن مباني را اسلامي و عقلاني كنيم. تمام علوم تجربي به ويژه فيزيك براساس يك سري مباني فلسفي استوار است. معناي ديگر اين است كه در مقامهاي گردآوري، داوري و غايتِ تئوريهاي علوم، بايد دين حكمراني كند.
حجت الاسلام و المسلمين نبويان در خاتمه در توصيه ای به طلاب تاكيد كرد: حوزه بايد در علوم انساني توليد علم داشته باشد و بايد به اين سمت برود كه در زمينههاي مختلف توليد علم كند؛طلاب بايد خوب درس بخوانند و آينده اين كشور به طلابي كه اسلام را عميقاً و درست فهميده باشند و از لحاظ اخلاقي و ايماني درست كار كرده باشند شديداً نياز دارد.
نظر شما